Loopgroep Gazelles de Bruxelles

Loopgroep Gazelles de Bruxelles

TRAINING :

  • Elke vrijdag van 18u tot 19u30 in het Elisabethpark (nabij Metro Simonis). –> afspraak om 17u45 aan de VGC-Sporthal (Felix Vande Sandestraat 15, 1081 Koekelberg)

IMG_0887 15042017567_32116d5a2c_c IMG_0915

Sporten is gezond ! Voldoende beweging is dan ook belangrijk voor iedereen. Jammer genoeg is dit voor veel mensen echter niet evident. Mensen in armoede, nieuwkomers of mensen zonder papieren ervaren vaak drempels die hen beletten deel te nemen aan de bestaande sportinitiatieven.

Daarom sloegen Pigment, Link=Brussel, BON en Buurtsport begin 2013 de handen in elkaar voor de opstart van een jogginggroep. De groep werd later omgedoopt tot ‘Les Gazelles de Bruxelles’.

De bedoeling van Les Gazelles de Bruxelles is om iedereen de kans te geven de kracht van sport te ontdekken. Lopen heeft immers tal van voordelen: werken aan je (fysieke en mentale) gezondheid, je talenten ontwikkelen, contacten leggen, samenwerken en jezelf ontplooien.

Ondertussen is Les Gazelles de Bruxelles uitgegroeid tot een heuse jogclub met een vzw-statuut en een hele bende enthousiaste leden en vrijwilligers. Wekelijks wordt er getraind en er wordt regelmatig deelgenomen aan wedstrijden.

Voor meer informatie, contacteer Wim of Koen via de website van Les Gazelles de Bruxelles

Om een filmpje over les gazelles op TV Brussel te bekijken, klik hier

Om een filmpje van een looptraining te bekijken, klik hier

94946762@N05_l