Solidariteitsoproep!

Solidariteitsoproep!

ga_mee_op_voyaach_0

De Belgische overheid biedt de voorbije jaren aan families zonder wettig verblijf uitsluitend opvang ter voorbereiding van hun terugkeer. Sinds de opening van het Open Terugkeercentrum werden we nog nooit zo vaak geconfronteerd met families die letterlijk op straat staan. Om die reden hebben we beslist om in ons huis ´Voyaach´ ook een crisiswoning in te richten voor een familie in nood. Daarvoor hebben we wel uw financiële steun nodig. Met een kleine maandelijkse storting van voldoende mensen kunnen we een groot verschil maken voor sommige mensen. Eenmalige stortingen ook welkom! Maandelijks hebben we ongeveer 450 euro nodig. Rekeningnummer: BE31 7340 3939 6355 (t.b.v. Voyaach – Oppemstraat 54, 1000 Brussel)

De socio-juridische begeleiding en omkadering van de opvang wordt voorzien door de organisaties en vrijwilligers binnen Voyaach. Als donateur wordt u op de hoogte gehouden van het project en organiseren we jaarlijks een ontmoetingsmoment.

´Voyaach´ is een solidariteitshuis voor migranten in een precaire verblijfssituatie in het centrum van Brussel sinds oktober 2014. De voorziening is een initiatief van Pigment (vereniging waar armen het woord nemen), Samenlevingsopbouw Brussel en Vrienden van K (opvangproject voor scholieren zonder wettig verblijf). De betrokken organisaties bouwen allen activiteiten uit voor en met migranten in een precaire verblijfssituatie. Het initiatief vormt daarmee een referentiepunt voor deze groep waar gespecialiseerde hulp- en dienstverlening kruist met allerhande activiteiten, vormingsmomenten en bijeenkomsten. Daarnaast biedt deze basisvoorziening ook ruimte aan derden om nieuwe initiatieven op te starten op het vlak van migratie, armoedebestrijding en sociale rechtvaardigheid.

Meer info: 02/502.11.40 of kom langs!